MACIEJ LISOWSKI KRYMINALISTA I OSZUST

kryminalista-i-oszust

Maciej Lisowski, dyrektor Fundacji Lex Nostra, którą założył po wyjściu z więzienia, przywłaszczając sobie pomysł współwięźnia Andrzeja Klibicza, który rok temu dopiero wyszedł z więzienia. Jeszcze w 2013, 2014 i 2015 r. cotygodniowo publikował obszerne artykuły w komunistycznej „Trybunie”, zdarzało się, że sąsiadujące z paszkwilami na Żołnierzy Wyklętych, jak i Kościół katolicki. Zawsze, co tydzień, pojawiała się też reklama fundacji z numerami telefonów. Lisowski ma też na swoim koncie szyderstwa wobec księdza Isakowicza Zalewskiego. Lisowski, ten komuch z bardzo zażyłymi związkami z postkomuną, z chwilą niewejścia jej do obecnego parlamentu oraz osłabienia PO zrobił zwrot w stronę PiS-u tudzież prawicowych i patriotycznych organizacji. Całkiem niedawno, w siedzibie „jego” Fundacji Lex Nostra powstało Centrum Ścigania Zbrodniarzy Komunistycznych i Faszystowskich!!! Jest to kompromitacja także tych osób, które mu w tym pomagały, a których z niewiedzy nie można tłumaczyć, bo niewiedza jest w najlepszym przypadku równoważna z głupotą, o co trudno podejrzewać wielką postać, jaką był szef Solidarności Walczącej, znany mi osobiście obecny poseł Kornel Morawiecki. Dodatkowo skandalem jest, że zrobił go swoim asystentem poselskim oraz udostępnił łamy swojej „Gazety Obywatelskiej”. Wyroki sądowe, kryminalistyczna przeszłość, kolejny prawomocny wyrok za oszustwa w katowickim sądzie (niestety tylko w zawiasach), zatrzymanie mu prawa jazdy za jazdę po pijaku, liczne przegrane procesy cywilne za niepłacenie pracownikom oraz za przekręty w postaci obiecania czynności prawnych. Wypisywanie dziesiątek, jeżeli nie setek donosów na byłe wolontariuszki czy aplikantki, które dzisiaj są już adwokatkami. Wypisywanie kłamstw i oszczerstw. Fabrykowanie życiorysów osobom, które go zwalczają. W końcu oszukiwanie i wyłudzanie dużych, bardzo dużych pieniędzy od byłych znajomych, kolegów i współpracowników.

To tylko niektóre ciemne sprawy tego osobnika zwącego się prawnikiem lub adwokatem bez żadnego wykształcenia i wiedzy w tym kierunku. Niestety, ale złodzieje, oszuści, krętacze, kryminaliści lgną do takich jak on. Tworzą towarzystwo wzajemnej adoracji, wzajemnie się wspierając i uniemożliwiając wymiarowi sprawiedliwości wsadzenie na długie lata pospolitego oszusta. A gdy już pisanie tej prawdy o nim i jego współpracownikach, jak Joanna Regent czy Marek Cendrowski, spowodowało, że mimo sądowej odmowy zablokowania strony internetowej Fundacji Paragraf, zrobił to komendant komisariatu policji w Warszawie przy ulicy Wilczej.

Przestrzegam wszystkich przed jakimikolwiek kontaktami z Maciejem Lisowskim i jego otoczeniem, ponieważ świństwa, jakie on seryjnie robi kompromitują każdą osobę, która poda mu rękę.

Wszystkich, którzy mogliby udzielić dodatkowych informacji, proszę o kontakt na maila: LB1957@o2.pl.

KRYMINALISTA LISOWSKI
ODZNACZONY MEDALEM
Lisowski – dyrektor fundacji Lex Nostra, którego wojewoda Jarosław Wieczorek udekorował medalem „Pro Patria” był wielokrotnie prawomocnie skazywany za wyłudzenia pieniędzy i kilka lat spędził w więzieniach. Medal „Pro Patria” wojewoda Wieczorek wręczył Lisowskiemu „w uznaniu dla jego społecznych zasług dla Rzeczpospolitej oraz działań na rzecz rozwoju społeczeństwa obywatelskiego, inicjatyw zwiększających świadomość prawną obywateli”.
Odznaczony dyrektor Lisowski ma bogatą przeszłość kryminalną. Kilka lat temu został zatrzymany przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego w Lublinie, na polecenie prokuratury. Został prawomocnie skazany za przestępstwa z art 286 par. 2 i kilka kolejnych lat spędził w więzieniach (m.in. w Kielcach, Lublinie i w Warszawie – Białołęce). Z kolei w 2013 r. został ponownie skazany przez Sąd Rejonowy Katowice – Zachód w Katowicach i znowu za wyłudzenie pieniędzy (obok publikujemy wydruk kartoteki kryminalnej), jednak tym razem sąd zdecydował się zawiesić mu karę na okres 3 lat próby. To nie koniec problemów prawnych dyrektora Lisowskiego. Warszawska policja, pod nadzorem prokuratury, prowadzi śledztwo z zawiadomienia osób, które twierdzą, że zostały oszukane przez fundację Lex Nostra i jej dyrektora. Podają ten sam mechanizm: wyłudzanie pieniędzy w zamian za obietnicę pomocy prawnej. Obietnice te okazywały się bez pokrycia.
Przed Sądem Rejonowym dla Warszawy Śródmieścia toczy się z kolei sprawa (sygnatura akt VK 296/15), w której dyrektor Lisowski oskarżony jest o prowadzenie samochodu pod wpływem alkoholu. Sprawa toczy się po raz drugi (poprzedni wyrok został uchylony), jednak nie może ruszyć z miejsca, bo dyrektor Lisowski przedstawia zaświadczenia lekarskie. Stanowisko wojewody Jarosława Wieczorka (z Prawa i Sprawiedliwości) przedstawimy, jak tylko je uzyskamy.

Leszek Szymowski

OSZUKANY PRZEZ LISOWSKIEGO NAPISAŁ LIST DO LESZKA BUBLA

OSZUKANY PRZEZ LISOWSKIEGO NAPISAŁ LISTTakich listów i próśb o pomoc dostaliśmy już ponad setkę. Taka jest skala jego przestępczej działalności. Nic sobie z tego nie robią znane osoby którym nie przeszkadza kryminalna przeszłość i bezczelna działalność fundacji Lex Nostra i jej dyrektora Macieja Lisowskiego .Afiszuje się z nim m.in.Adam Słomka który ostatnio włączył się do walki z…bezprawiem i Kornel Morawiecki marszałek senior obecnego Sejmu RP który pomimo tego że dobrze wie kim jest Lisowski zrobił go swoim „społecznym asystentem”.No cóż jaki Marszałem stary stetryczały lewak taki i asystent.Trwają przygotowania do realizacji filmu o Lisowskim i jego kompanach.

LIST DO POSŁA MORAWIECKIEGO

list-do-morawieckiego